Eşti posesor de câine şi vrei să-ţi petreci cât mai mult timp în compania acestuia? Deşi prietenii îţi spun că mai bine ieşi într-un club sau te invită să-ţi petreci sfârşitul de săptămână departe de agitaţia oraşului, parcă nu te înduri să pleci neînsoţit de companionul tău iubit. Pentru că meriţi să te distrezi alături de câinele tău iar acesta merită să te aibă cât mai des prin preajmă, iată câteva idei pentru a vă petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut şi cât mai constructiv.

O plimbare în parc este binevenită în orice moment al zilei!

Nu contează că este în week-end sau în cursul săptămânii! O plimbare lungă prin parc este “must have-ul” anului 2012. Benefică atât pentru sănătatea câinelui cât şi pentru ca tu să te menţi în formă, acest gen de activitate fizică trebuie să-şi găsească loc în agenda ta săptămânală (dacă nu chiar în cea zilnică). Îmbracă-te lejer, i-aţi mp3-ul cu muzica preferată, o sticlă cu apă pentru tine şi una pentru căţel, ia lesa sau hamul din cui şi… în parc cu voi! Cei mai activi sau cei care vor să arde din caloriile acumulate peste iarnă, cu siguranţă vor profita de ieşire şi o vor transorma într-o partidă de jogging!

Pleacă într-o mini-excursie!

La sfârşit de săptămână, după agitaţia de la birou, psihicul tău are nevoie de o deconectare ca la carte!Pune-âi două-trei haine într-un rucsac, cumpără-ţi câte ceva de mâncare, pregăteşte hrana câinelui cam cât pentru două zile, alimentează maşina şi evadează undeva în afara oraşului. Bineînţeles, însoţit de câine! Fie că pleci la rude, la ţară, fie că îţi rezervi o noapte de cazare la o pensiune (care acceptă şi animale de companie), important este să alegi o zonă liniştită, unde să te relaxezi. Dacă mai ai şi o pădure prin zonă sau vreun deal care să solicite vigilenţa câinelui, ar fi perfect. O plimbare lungă, urmată de o gustare sănătoasă şi un somn odihnitor, te vor pregăti pentru o nouă săptămână de lucru. Iar faptul că scumpul tău companion nu lipseşte din peisaj, te va face să-ţi revii mult mai repede!

-află continuarea în ediţia cu numărul 111 a revistei “Dog Magazin”