Weight Pulling

Weight Pulling

Antrenează-l pentru”Weight Pulling”!

Câinele tău trage în lesă sau în ham și ție parcă îți și place să-i simți forța de care dă dovadă atunci când te târăste, la propriu, prin parc! Nu spun că trebuie să încurajezi acest comportament, din contră. Trebuie să-ți stăpânești câinele, să-l înveți să meargă frumos la pas atunci când vă plimbaț. Dar te poți folosi de dorința sa de a trage precum și de forța sa, pentru a-l pregăti de”weight pulling”.

Weight pulling este un sport canin foarte cunoscut în Statele Unite ale Americii (unde a fost introdus în 1970) dar care, de ceva vremea a început să prindă contur și în Europa. Arta de a trage greutăți cu ajutorul câinilor (n.r. Orice sport reprezintă, cel puțin din punctul meu de vedere, o artă), nu este nouă, ba din contră: omul a început să utilizeze forța câinilor și să-i antreneze pentru tracțiune cu multe secole în urmă. Dacă în Agility sau în competițiile de Frisbee accentul se pune pe rapiditate și pe viteza de reacție a câinelui, în Weight Pulling punctele forte sunt rezistența și forța.

Unii au înțeles greșit acest sport, fiind de părere că nu poate face decât rău câinelui, acesta din urmă fiind pus sa tragă diferite greutăți care-i vor periclita starea de sănătate. Lucru total greșit! Nicio asociație/organizație care se respectă și patronează asemenea activități nu va permita ca vreun câine să se rănească sau să fie rău tratat în timpul competițiilor. Dacă un câine nu va putea trage greutățile, în niciun caz nu va fi forțat. Iar dacă va fi capabil să termine competiția, asta înseamnă că a fost suficient de bine antrenat de către stăpân/handler.

Continuarea in paginile nr.111 al revistei “Dog Magazin”