magaitul cainilorPeste 150 de studenţi clujeni s-au relaxat înaintea sesiunii din iarnă printr-o metodă inedită : mângâiatul câinlor. Iniţiatorii acestui program, respectiv Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Institutul de Cercetare a Interactiunii Om-Animal (ICIOA) si Dog Assist au preluat ideea de la modelul     Puppy-Room for Stressed Students, de la Dalhousie University din Canada. Concret,

terapia şi activităţile asistate cu animale promovează interacţiunea pozitivă dintre om şi animal cu scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii umane şi de a facilita procesul de recuperare al persoanelor care necesită îngrijire medicală fizică sau psihică. Interesant este ca sesiunile pot fi integrate în terapii individuale sau de grup, utilizate pe diverse clase de vârstă şi în diverse medii (spitaliceşti, ambulatorii, familiale, instituţii educaţionale, centre de detenţie etc.).

Mângâiatul câinlor se pare că le-a fost de folos stundenţilor, iar organizatorii vor organiza astfel de şedinţe de terapie şi în cursul verii. ,,Am avut atât de mulţi studenţi doritori şi atâta interes, încat am decis să continuăm. A fost nevoie să împărţim activităţile de sâmbătă pe două grupe, atât de mulţi doritori veneau. Studenţii nu sunt stresaţi doar în sesiune”, a precizat George Mosoia, reprezentant Dog Assist.