Ciobanesc romanesc de Bucovina

Ciobanesc romanesc de Bucovina

Simbol al curajului autohton

În urmă cu câteva ediții prezentam minunatele rase autohtone Ciobănescul Românesc Mioritic, Ciobănescul Românesc Carpatin și Ciobănescul Românesc Corb.

Nu puteam să-l dau uitării pe Bucovineanul cel de soi, care ne-a fost alături de-a lungul tumultoasei noastre istorii. Când spui Ciobănesc Românesc de Bucovina spui curaj, forță și prietenie. Un câine vajnic, îndârjit protector al familiei, fie că aceasta este formată din oamenii și animalele de la stână, fie că este într-o curte liniștită, străjuită de munți semeți sau dealuri line.

La 40 de km de Iași, aproape de localitatea Târgu Frumos, familia Riznic trăiește fericită alături de companioni care sunt capabili să-i protejeze și să-i iubească cu devotament și dăruire. Pentru că dragostea și respectul pentru viteazul Bucovinean aveau un procentaj ridicat pe scara valorilor, Edward Riznic a decis să dea viață, cu răbdare și multă pasiune, canisei „Șapte coline”. Și a ales să împartă cu noi, prin măiestria scrisului, o descriere a Bucovineanului, așa cum a fost el văzut de moși-strămoși și cum este perceput în zilele noastre.

-articolul îl puteţi citi în ediţia 114 a revistei Dog Magazin-