in-parc

Dar cum ne comportăm?

Parcurile special amenajate pentru câini au început să fie din ce în ce mai în vogă și pe teritoriul țării noastre. Unele mai mari, altele mai mici, cu verdeață sau mai sterpe, parcurile sunt locurile ideale unde câinii noștri se joacă, socializează, aleargă nestingheriți, departe de ochii celor care-i blamează atunci când îi plimbăm în locuri, spun ei, nepotrivite prezențelor canine. ”Și care ar fi acele locuri?” mă veți întreba.

Mulți dintre cei care nu împărtășesc iubirea pentru un animal de companie sunt deranjați până și de faptul că ne plimbăm câinele în jurul blocului sau în preajma unui parc pentru copii, indiferent că noi suntem înarmați cu pungi ca să strângem mizeria după ei, că avem animale curate, vaccinate, sănătoase și educate. Aici intervin răutatea, frustrarea și lipsa de ocupație, toate acestea îndepărtând omul de cele mai frumoase valori și sentimente.

Dar ne salvează parcurile pentru căței, iar în orașele în care nu există așa ceva, plimbările lungi prin zonele liniștite sau prin cele frecventate și de alți iubitori de câini, aduc mulțumire și fericire în viața prietenilor noștri.

Continuarea articolului o puteţi găsi in versiunea tipărită a revistei!