text7

Bulldog-ul englez

Încă de mică am fost pasionată de istorie astfel că răsfoiam şi citeam orice carte în al cărui titlu mi se părea că întrezăresc vreun sâmbure de mister strămoşesc. În viziunea mea de copil, de la daci şi romani până la cele două războaie mondiale era o aruncătură de băţ. Când încă nu deprinsesem aşa cum se cuvine înţelepciunea slovelor, imaginile îmi şopteau complice povestea lor.

Aşa am făcut pentru prima oară cunoştinţă cu Bulldog-ul englez. Într-un context istoric, el fiind aşezat alături de Winston Churchill, cu care semăna incredibil de bine, mai ales la fălci. Anii au trecut şi am revăzut Bulldog-ul lui Churchill pe micul ecran, în serialul poliţist “Jake şi grăsanul”: un câine morocănos dar haios, lenevind cât e ziua de lungă pe canapea sau oriunde se află şi stăpânul său.

Uşor, uşor am aflat care este menirea Bulldog-ului: să-şi iubească familia la bine şi la greu, să fie în centrul atenţiei, să fie loial, să-şi păzească aproapele dacă este necesar, să împartă afecţiune, veselie şi exuberanţă cu cei din jur. Chiar dacă botul său turtit şi fălcuţele lăsate în recomandă drept un morocănos înnăscut, lucrurile nu stau întocmai, pentru că Bulldog-ul emană veselie şi bună dispoziţie.

Continuarea articolului o puteţi găsi in versiunea tipărită a revistei!