omoara

10 lucruri care-l pot omorî

Se întâmplă destul de des să aud de situații nefericite în care câinii au murit în urma ingerării unor substanțe dăunătoare pentru ei, dar benefice pentru noi. Iată că nu doar pe stradă se pot întâmpla astfel de accidente nefericite, ci și în casă.

Greu de crezut, dar, din păcate, foarte adevărat. Au fost cazuri în care și copii mici lăsați nesupravegheați au băut sodă sau alte substanțe toxice. În astfel de cazuri, timpul ne este fie dușman, fie prieten, pentru că trebuie să ajungem cu pacientul (om sau câine) cât mai repede la medic. La noi nu există o statistică a câinilor decedați în urma ingerării de substanțe otrăvitoare.

Mă refer la câinii care s-au servit cu lucruri interzise chiar în locuințe. Însă în Statele Unite, se pare că anul trecut au fost înregistrate 100.000 de astfel de cazuri, mulți dintre aceștia ingerând substanțe care ar fi făcut niciun rău oamenilor. Încă o dată se demonstrează vorba că ceea ce este bun pentru noi nu este neapărat bun și pentru prietenii noștri. Iar unele dintre cele mai periculoase otrăvuri sunt hrana și medicamentele.

Continuarea articolului o puteţi găsi in versiunea tipărită a revistei!