Sfaturi Practice

Ai grijă de câinele din curte!

Câinele este cel mai bun prieten al omului, aşa că învaţă şi tu să devii cel mai bun prieten al lui. Nu uita că ai de a face cu un animal ascultător şi fidel care nu trebuie tratat cu brutalitate. Pentru a fi companionul ideal, un câine nu are neapărată nevoie de dresaj ci de o educaţie adecvată, de o îngrijire coresponzătoare şi nu în ultimul rând de multă iubire.

Din nefericire, foarte multe persoane consideră acest animal inteligent şi credincios un paznic al proprietăţii şi al familiei. Nu puţini sunt cei care spun că un câine are datoria să latre şi să apere curtea, în schimbul unei bucăţi de pâine şi a unei ignoranţe totale.
Dacă te hotărăşti să ţii câinele legat în curte gândeşte-te măcar să-i oferi un confort minim, puţină dragoste şi cât poţi de multă libertate.

Câinele este o fiinţă care se ataşează şi se integrează foarte uşor într-o familie. Un câine vesel, simpatic, care este ţinut mult timp în lanţ devine nervos, nefericit şi anxios. Multe studii arată că un câine legat mult timp este mai predispus la agresivitate decât un câine liber. Dacă vrei să ai un câine de pază, nu trebuie să-l ţii în lanţ mult timp. Lipsa de libertate îl va face mai trist şi mai neascultător. Aşa că să nu te mire faptul că într-o bună zi să nu te vei mai înţelege nici tu cu el.

Soluţii pentru a nu lega câinele

Soluţii împotriva săpatului
-Înconjoară-i coteţul cu pietre, astfel nu va mai putea săpa sub el.
-Îngrădeşte grădinile de legume sau de flori cu gărduleţe şi pune-i la dispoziţie un loc cu nisip în care să se poată juca. Va învăţa repede că acela este locul în care are voie să sape.
-Du-l la cursuri de dresaj pentru a i se rezolva problemele de comportament.
-Sterilizează-l sau castrează-l, dacă nu ai făcut-o încă. Un câine sterilizat va sta mai mult timp acasă. Această operaţie este sigură şi va avea influenţă pozitivă asupra sănătăţii sale.
-Problemele de comportament ca lătratul excesiv sau săpatul sunt deseori rezultatul unei educaţii necorespunzătoare. Dăi jucăriile adecvate şi participă şi tu cât de mult poţi la activităţile sale preferate.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și