Sanatate

Câinele meu are paraziți! (I)

Cei mai importanți paraziți externi la câine sunt puricii. Există trei specii: Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis și Pulex iritans ele parazitând concomitent în același areal sau pe același individ. Problemele clinice datorate acestora sunt uneori deosebit de grave cu un impact foarte puternic asupra stării generale de sănătate a cățelului.

Puricii sunt cea mai cunoscută cauză de mâncărime şi de ir-itaţie a pielii la câini. Peste 50% din toate alergiile de piele la câini sunt cauzate de o reacţie puternică la saliva de purici. Semnele prezenţei puricilor sunt mâncărimea, mai ales la baza cozii, precum şi pete negre mici, ca nişte pete de murdărie.

Pentru a vă convinge că această murdărie este produsă de purici, aşezaţi-o pe un tampon de vată umed. Murdăria de purici se va înroşi din cauza sângelui pe care îl conţine.

O dată ce câinele a fost găsit cu purici, trebuie să vă trataţi toate animalele din casă precum şi camerele. Aspiraţi-vă covoarele şi aruncaţi imediat sacul de aspirator, pentru a evita clocirea ouălor de purici în acesta.

În afara casei sunt multe produse naturale cu conţinut de nematode. Nematodele sunt viermi microscopici vii, pe care le mănâncă puricii sub formă de larve şi pupe, precum şi alţi dăunători. Daţi cu spray pe adăpostul câinelui, în special în locurile întunecate şi umede.

Primele semne ale instalării parazitismului sunt reprezentate de pruritul intens (starea de mâncărime a pielii), starea de agitaţie a animalului, scăderea poftei de mâncare şi în cazurile mai grave, apariţia leziunilor la nivelul pielii, uneori infectate secundar cu diferite specii de bacterii.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și