Sfaturi Practice

Cele 7 trucuri ale fericirii

Cine nu-și dorește să aibă o viață fericită, lipsită de grijile și problemele cotidiene, “condimentată” doar cu voie bună și multă, multă veselie? Nu doar oamenii sunt dornici de un trai liniștit ci și scumpii noștri câini! Așa cum noi încercăm (și uneori chiar reușim!) să aducem fericirea în viața noastră, același lucru trebuie să-l facem și pentru prietenii noștri de suflet. Nu este ușor, dar nici imposibil! Merită să încerci să-ți faci câinele fericit!

1 Un câine sănătos este un câine fericit. Deci, pentru a dobândi o “sănătate de fier” câinele trebuie să beneficieze în primul rând de o alimentație adecvată. Dacă ai devenit de curând proprietarul unui cățeluș nu uita că acesta are nevoie de o hrană specială, cu un nivel ridicat de energie dar adaptată și abilității sale încă nedezvoltată de a digera.

Adaptați numărul de mese conform vârstei cățelușului și monitorizați-i greutatea cântărindu-l o dată pe săptămână. Indiferent de vârsta pe care o are câinele, asigură-te că mâncarea este în concordanță cu necesitățile sale și nu-l priva de nici un element necesar în alimentație (calciu, potasiu, fier, vitamine).

2 Rămânând în “sfera” sănătății, nu uita că trebuie să acorzi o atenție danturii câinelui, urechilor, robei și pielii. Poate părea ciudat dar și dinții câinilor trebuie periați, cel puțin o dată la două zile. Cât privește urechile, acestea trebuie îngrijite săptămânal. Se recomandă ca urechile să fie verificate cu și mai multă atenție la câinii cu urechile căzute (Cocker Spaniel, Springer Spaniel) și la câinii care înoată sau sunt îmbăiați frecvent, deoarece umezeala crează un mediu favorabil dezvoltării infecțiilor și paraziților.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru câini, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

3 Dacă pentru noi, o partidă de fotbal, de tenis sau o oră la sala de fitness sunt motive de recreere și bună dispoziție, mișcarea, plimbările și joaca sunt adevărate beneficii pentru câini! Exercițiile fizice nu trebuie să lipsească din viața niciunui câine. Este bine ca plimbările, mișcarea și joaca să se desfășoare în aer liber, într-un loc unde câinele se simte în largul său (parc, grădină, pădure etc.) și să dureze 45-60 de minute zilnic.

4 “Câinele meu e fericit dacă are lângă el jucăria preferată!” Am auzit mulți proprietari de câini mărturisind acest lucru. Toți am avut sau avem în continuare un obiect preferat, un lucru la care ținem foarte mult și care ne face să zâmbim când îl vedem. Când ne achiziționăm un câine suntem tentați să-i cumpărăm cât mai multe jucării. Este posibil ca unele să-i placă la nebunie în timp ce altele să nu-i fie pe plac. Dacă din teancul de jucării o va alege pe cea mai “urâțică”, ponosită și jerpelită mingiuță, nu te întrista! Dacă nu vrea să facă ce-i spui, cu siguranță că dacă-i vei arăta mingea și îi vei da de înțeles că o va primi ca recompensă, va deveni foarte receptiv!

5 Un câine iubit de către stăpânii săi este un câine fericit! Dacă-i acorzi atenția cuvenită, dacă-l mângâi și-l alinti drăgăstos, cu siguranță acest “tratament” nu-i va displăcea! De asemenea, perierea robei poate deveni un adevărat motiv de bucurie pentru câinele tău!

6 Dresajul joacă un rol primordial în relația dintre câine și stăpân. Dresează-ți câinele, astfel încât acesta să răspundă la comenzi. Nu este neapărat nevoie de un dresaj de specialitate: comenzile simple precum “™ezi”, “Aici”, “Așteaptă” pot fi învățate cu ușurință chiar de la stăpân.

7 Oricât de ciudat ar părea, câinilor le place muzica. Este un un fapt confirmat de cercetători! Nu degeaba în Thailanda a fost lansat primul post de radio pentru câini. Proprietarul acestuia, Anupan Boonchuen (care este și director al unui salon de cofură canină) este de părere că muzica influențează în mod benefic comportamentul canin. «Am observat că mulți câini reacționează la muzică. Unii dau din coadă, ciulesc urechile, în timp ce alții se întind și se relaxează pe podea», a mărturisit Anupan Boonchuen. Programele artistice ale postului de radio cuprind melodii vocale și instrumentale din toate genurile muzicale.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și