Rase

Chow Chow – noblețea ,,câinelui – leu” (I)

Ursulețul cu limbă albastră
Una dintre cele mai vechi şi, cu siguranţă, una dintre cele mai impresionante rase de câini, Chow-Chow este o fiinţă care îndeamnă la admiraţie şi la teamă totodată, prin comportamentul aristocratic și prin aspectul său exterior asemănător leului. Arătând pe jumătate a leu şi pe jumătate a urs, adevărata origine a lui Chow este necunoscută, pierzându-se în trecutul Chinei antice.

Chow, aşa cum este cunoscut astăzi, se poate recunoaşte cu uşurinţă pe obiectele de ceramică şi sculpturile dinastiei Han (206 î. Hr. – 22 d. Hr.); alte artefacte demonstrează faptul că este o rasă chiar cu mult mai veche, care a venit dinspre Cercul Polar, migrând spre Mongolia, Siberia şi China.

Primele exemplare aduse în Occident au venit din China şi au debarcat în Anglia, în jurul anului 1.700. Marinarii care se întorceau din est le-au adus în cala vapoarelor comerciale. Se pare că „Chow-Chow” era un termen în jargon, aplicat diverselor produse transportate de aceste vase. Termenul s-a lipit ca o poreclă de acești câini.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și