Rase

Chow Chow – noblețea ,,câinelui – leu” (II)

Chow Chow în opinia crescătorului
Chow-Chow este un câine foarte in-teligent, mândru, demn, distant, rezervat în a-şi manifesta afecţiunea, independent şi încăpăţânat. Nu este făcut pentru a fi ţinut în lanţ şi nu tolerează pedeapsa fizică. Atunci când face un lucru interzis, este destul să îi spuneţi pe un ton ferm „nu!” şi el va înţelege.

Chiar dacă se va întâmpla să repete acţiunea în altă zi, continuaţi să îi spuneţi „nu”, fără să vă enervaţi. Până la urmă câinele va fi exasperat sau plictisit de atitudinea dumneavoastră şi nu va mai continua. Câine foarte protocolar, Chow aşteaptă să fie tratat cu respect – iar în schimbul acestui respect vă va oferi pentru totdeauna iubirea şi loialitatea sa.

Chow consideră drept o datorie de onoare să apere ceea ce iubeşte. Fiind prin natura sa suspicios faţă de străini, nu va lăsa nici un intrus să treacă neobservat pe teritoriul său. Dacă însă stăpânul său este aproape şi îl linişteşte, Chow îl va tolera pe noul venit, ştiind că este prietenul stăpânului – dar asta nu înseamnă neapărat că se va lăsa şi mângâiat!

Un Chow-Chow agresiv cu străinii nu este reprezentativ pentru această rasă, ci este rezultatul unei proaste educaţii primite din partea stăpânului sau al unui dezinteres total al crescătorului faţă de caracterul reproducătorilor din canisa lui.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și