Rase

Chow Chow – noblețea ,,câinelui – leu” (IV)

Chow-chow este un câine predispus la apariţia eczemelor alimentare şi, din acest motiv, trebuie avută mare grijă la ceea ce i se dă de mâncare. Este de preferat folosirea hranei uscate pentru căţei, din gama premium sau superpremium. Dacă se optează pentru hrana gătită, îi puteţi da orez cu carne de vită sau pasăre (pui,curcan) şi legume. Excepţie fac mazărea, fasolea, varza şi ceapa.

Chow-chow nu are nevoie de multă mişcare şi, din acest motiv, se pretează foarte bine vieţii de apartament.

Boli frecvente la chow-chow
Dintre bolile frecvent întâlnite la rasa chow-chow semnalăm, în primul rând, displazia de şold, hipotiroidia, maladia cotului şi entropionul. Hipotiroidia este maladia cea mai frecvent întâlnită în cadrul rasei, dar, din fericire, poate fi ţinută sub control printr-o medicaţie adecvată. Unul dintre posibilele motive pentru care Chow-Chow devine agresiv este chiar prezenţa unei afecţiuni tiroidiene netratate.

S-a semnalat, în cadrul rasei, şi un anumit procent de exemplare care suferă de tare oculare. Dacă observaţi că Chow al dumneavoastră lăcrimează mai mult decât consideraţi că ar fi normal, este foarte posibil să aibă entropion şi trebuie să vă adresaţi medicului veterinar.

În ceea ce priveşte anestezia, rasa Chow-Chow este considerată ca având un coeficient mic de risc atunci când este vorba despre anestezie, dar câinele trebuie tratat cu aceeaşi grijă şi circumspecţie precum Bulldogul şi precum toate rasele cu bot scurt şi stop puternic marcat.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru câini, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și