Sfaturi Practice

Cum prevenim alergia la părul de câine?

Alergiile la câini sunt din ce în ce mai frecvente în rândul populaţiei umane, şi este îngrijorător atunci când un proprietar care îşi iubeşte foarte mult câinele ajunge să manifeste simptome din ce în ce mai puternice de alergie la acesta şi trebuie să se decidă între a păstra câinele şi a suferi de pe urma acestuia şi a-l da în îngrijire unei alte familii. Din fericire, în zilele noastre, există din ce în ce mai multe alternative, astfel încât să nu trebuiască să ajungeţi să luaţi o astfel de decizie neplăcută.

Alergiile la animalele de casă apar la aproximativ 15% din populaţie, la indivizi de toate vârstele şi de orice sex; se pare că apar cu precădere la indivizii care prezintă deja uşoare fenomene alergice la polen sau la praf, şi de asemenea la cei la care au mai fost prezente în familie astfel de cazuri. Cu alte cuvinte, dacă părinţii dumneavoastră sunt alergici, sau dacă ştiţi că sunteţi alergic la praf sau la polen, este probabil să fiţi alergic şi la câine.

Este greşit considerat de multe persoane că oamenii sunt alergici la părul de caine. Alergia apare de fapt la fragmentele microscopice de piele descuamată, la salivă şi la urină. Nu numai câinii produc astfel de fenomene alergice: există alergii şi la pisici, hamsteri, cobai, păsări, iepuri, cai, capre, vaci, etc. însă câinii şi pisicile sunt cel mai frecvent incriminaţi, deoarece sunt cele mai răspândite animale de companie. Însă, la fiecare individ, alergia se poate manifesta mult mai intens la o anumită specie sau chiar rasă de animal.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și