Sfaturi Practice

Cum primim în casă un căţel ? (I)

Sosirea unui câine în casă este un moment de bucurie; de aceea va trebui să ştim cum să-l cunoaştem.

Care este vârsta la care este bine să-l adoptăm?

Primele săptămâni din viaţa unui câine au o importanţă deosebită deoarece, împreună cu patrimoniul său genetic, vor determina caracterul acestuia. Sunt anumite etape pe care fiecare câine trebuie să le parcurgă ca să devină un animal adult echilibrat, care să se adapteze la diferitele situaţii. De aceea este important să rămână cu mama lui măcar până la 7-8 săptămâni.

Perioada cuprinsă între primele 3 săptămâni şi 3 luni de viaţă este fundamentală pentru fomarea caracterului acestuia; dacă în această perioadă căţelul intră în contact cu stimuli diferiţi, acesta se va obişnui nu numai cu aceşti stimuli, dar şi cu schimbările şi cu noutăţile.

Un câine care este obişnuit de mic cu multe persoane şi animale va fi un animal sociabil, nu va reacţiona speriindu-se sau devenind agresiv când va ieşi din mediul obişnuit. Se va adapta bine schimbărilor din familie (cum ar fi venirea unor musafiri, naşterea unui copil etc.). E bine să se obişnuiască şi cu tot felul de zgomote cum sunt cele facute de obiectele de uz casnic, traficul de afară etc.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești  hrană pentru cai dar și hranitor porcihranitoare pasari curte sau adapatori vaci.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și