Sfaturi Practice

Cum să devii crescător profesionist (III)

Trebuie să aveţi în vedere că, dacă o rasă se află acum în topul preferinţelor, timpul necesar achiziţionării viitorilor reproducători şi al creşterii lor până la maturitate, a prezentării lor în expoziţii pentru confirmarea dreptului de montă, al montei şi al perioadei de gestaţie până ce căţeii vor avea vârsta convenabilă vaccinării pentru a putea fi vânduţi va însemna aproximativ 2,5–3 ani, iar moda se poate schimba.

Moda este prin excelenţă efemeră şi, de aceea, este bine să ţineţi cont şi de alte criterii la alegerea rasei (sau a raselor) pe care vreţi să le creşteţi.

Tipul de comercializare va influenţa şi el preţul de vânzare. Astfel, căţeii comercializaţi prin pet shop-uri vor fi vânduţi la un preţ mai mic decât s-ar putea obţine dacă viitorul client va alege puiul direct din crescătorie. Este de la sine înţeles că magazinele au adaos comercial (sau trebuie să le oferiţi un comision acceptabil).

Modul de viaţă al posibililor clienţi este un factor foarte important, de care trebuie să ţineţi seama la alegerea rasei. Câinii din rasele de talie mică sunt adaptaţi la condiţiile de viaţă din oraşele aglomerate. Întreţinerea lor costă mai puţin şi îşi pot însoţi mai uşor stăpânul în mijloacele de transport în comun. Câinii din rasele de talie mare au nevoie de stăpâni posesori de curte sau de timp liber suficient pentru două-trei ore de exerciţii zilnice. De asemenea, cheltuielile cu întreţinerea lor sunt sensibil mai mari.

Particularităţile rasei trebuie cunoscute pentru a şti dacă veţi întâmpina dificultăţi în creşterea ei, ca de exemplu: dificultăţi la naştere (Bulldog Englez), prolificitate scăzută, tare genetice (surzenie, displazie de şold), necesităţi de temperatură (rasele fără păr), necesitatea examenului de muncă (Ciobănesc German).

Cum am mai spus, înainte de a înființa canisa ideală trebuie să cunoașteți câteva noțiuni fundamentale. Crescătorul trebuie să fie un om puternic. Iar un om puternic este numai un om informat. El are nevoie nu doar de cunoștințe generale de creștere a câinilor ci și informații privind:
1) Cunoașterea câinelui (domesticirea câinilor; rase; alimentație; igienă; reproducere și contracepție; boli și vaccinuri; comportament și limbaj canin; educație și dresaj).

2) Comportamentul canin (inteligență, instinct, relații sociale, interrelații canine, emoții canine).

3) Sănătate (simptome generale, probleme care apar la aparatul locomotor, probleme digestive, respiratorii, urinare, oculare și auriculare; probleme legate de piele).

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru câini, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și