Sfaturi Practice

Cum să-ţi învingi teama de câini? (I)

Îţi este frică să mai ieşi afară ca să nu dai nas în nas cu un câine care rătăceşte pe stradă? Ai impresia că toţi câinii au ceva cu tine deoarece când treci pe lângă ei devin deodată agresivi şi irascibili? Pentru a-ţi învinge teama, trebuie să înţelegi că ai de a face cu un animal cu personalitate şi nu cu un monstru agresiv care nu face decât să se gândească cum să atace şi să muşte oamenii.

Bineînţeles, este destul de dificil să înveţi să-ţi controlezi emoţiile şi reacţiile în faţa unui animal care-ţi inspiră frică. Însă, dacă nu o faci, acestea se vor transforma foarte repede într-o fobie.

Atunci când te afli faţă în faţă cu un câine de care îţi este frică, organismul emană un miros uşor de detectat de către animal. De asemenea, din instinct, ai tendinţa să-l priveşti în ochi, pentru a-i urmări mişcările şi a vedea dacă te atacă sau nu. Acest gest, în limbajul canin înseamnă ameninţare, iar câinele poate deveni agresiv. Un număr mare de oameni cărora le este teamă de câini reacţionează greşit în faţa lor, devenind astfel vulnerabili sau chiar victime.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.

Te afli în fața unui câine necunoscut. Ce nu trebuie să faci?
Este bine să nu te apropii de un câine care nu te vede atunci când treci pe lângă el.
Nu încerca să izolezi animalul (nu-l dirija spre un loc de unde nu poate să fugă), deoarece, dacă-şi dă seama că nu mai are nicio ieşire, poate deveni agresiv.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și