Rase

Golden Retriever – frumuseţe şi eleganţă “de aur”! (II)

Dotat cu un miros excelent, Goldenul nu se dădea bătut pânu nu găsea prada, ascunsă chiar şi în cel mai dosnic tufiş! Pe lângă vânătoare, o dată cu trecerea timpului, Goldenul a început să fie utilizat cu foarte mare succes şi în alte activităţi: căutare şi salvare (search&rescue), însoţitor al persoanelor cu handicap (locomotor, vizual, auditiv), depistarea stupefiantelor sau substanţelor explozive. Nici sporturile canine nu-i sunt străine acestei rase, competiţii precum Agility, Obedience sau Field Trial numărându-se printre preferatele sale.

Goldenul o rasă uşor de educat, care va învăţa cu plăcere şi dăruire aproape orice. Este companioul ideal al copiilor, pe care pur şi simplu îi adoră. Se acomodează bine oricărui stil deviaţă dar detestă să rămână prea mult timp singur, lipsit de prezenţa şi afecţiunea familiei. Este unul dintre cei mai blânzi, docili şi afectuoşi reprezentanţi ai raselor canine! Tocmai datorită acestui caracter “de aur” pe care îl posedă, Goldenul a devenit în ultimii ani unul dintre cei mai iubiţi câini de familie.

Cum îngrijim un Golden retriever?
Această rasă se adaptează atât la viaţa în mediu rural cât şi la cea în mediul urban, la casă sau la bloc. Goldenul preferă o viaţă activă, alertă. Fiind un retriever prin excelenţă, ca şi apropiatul său văr, Labradorul, Goldenul este un înotător excelent, această activitate fiind recomandată tuturor câinilor din această rasă, indiferent de vârstă.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și