Rase

Hovawart, sportivul cu suflet de copil (III)

Hovawart în lume
Hovawart este o rasă de câine care nu este încă binecunoscută, iar capacităţile utilitare nefiind încă pe deplin exploatate.

În Franţa: Este utilizat drept câine ghid pentru nevăzători. Trei şcoli pentru câini ghizi au fost tentate de experienţa cu Hovawart. Încercarea a fost atât de concludentă, încât una dintre şcoli a decis să crească proprii căţei pentru a face o mai bună selecţie.

Potrivit specialiştilor, câinii ghizi trebuie să posede următoarele calităţi: aptitudini de învăţare, sociabilitate cu oamenii, caracter echilibrat, robusteţe fizică. În Franţa, doi câini Hovavart posedă brevetul pentru utilitate pentru a ajuta publicul în căutarea persoanelor dispărute.

În Danemarca: Majoritatea câinilor Hovawart sunt câini de familie.
Dar câţiva sunt antrenaţi în căutare, salvare la cutremure şi sunt formaţi la fel ca şi câinii poliţişti. Aici au adesea loc concursuri între câini civili şi câini poliţişti. Danemarca participă, de asemenea, şi la competiţii interaţionale de obedience.

În Suedia: Câţiva câini Hovawart sunt folosiţi în descoperirea persoanelor de sub dărâmături. Aceste animale sunt folosite adesea în salvare, deoarece au un excelent fler, nu se sperie de nimic în confruntările diverse pe care le întâmpină, se adaptează uşor în diferite situaţii şi, nu în ultimul rând le place mult să muncească.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru câini, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Articolul Anterior

S-ar putea să-ți placă și