Sfaturi Practice

Hrănirea corectă a cățeilor

  • Ce tip de hrana este necesar unui catelus de la nastere pana cand implineste un an

Cateii trebuie sa manance o hrana mai bogata in proteine, vitamine si minerale fata de un caine adult. Pentru asta exista hrana de tip Junior. De asemenea trebuie sa inceapa cu conserve si sa continue apoi cu hrana uscata. Hrana uscata inmuiata e mai digestibila iar cea administrate ca atare e mai buna pentru dinti si gingii.

  • Exista o compozitie speciala care ajuta catelul sa-si dezvolte sistemul imunitar

Mai nou, hrana pentru caini contine si vitamina C – imunostimulatoare – foarte instabila in amestec cu alte componente nutritive, vitamina care pana recent nu era adaugata din cauza reducerii perioadei de valabilitate a produsului finit. In prezent exista la majoritatea producatorilor tehnologia ingobarii acidului ascorbic in microcapsule mai stabile – pastrand-o disponibila mai mult timp. Aceasta vitamina foarte necesara omului si cobaiului e mai putin necesara cainelui adult care are capacitatea de a o sintetiza intr-o oarecare masura. Cateii in crestere zic mersi insa pentru vitamina C, sistemele lor de biosinteza nefiind maturate inca…

  • Ce oferim cateilor a caror mama nu are destul lapte

Exista substituenti de lapte – cea mai buna solutie. Exista si lapte praf fara lactoza – mai scump si mai greu de dozat. De asemenea daca nu le avem la indemana se poate substitui laptele cu galbenus de ou crud, administrat cu seringa de la 2 pana la 4 mililitri de una – doua ori pe zi.

  • Cum alegem hrana imediat dupa intarcare

Sfatul medicului, al nutritionistului sau al chinotehnistului conteaza. Si bugetul conteaza. Trebuie sa tinem minte insa ca varianta cea mai potrivita este hrana de calitate – premium adica. Si nu neaparat produsele care au prezenta sustinuta in media cu reclame, sunt cea mai buna valoare pentru bani. Noi platim reclama – care – atat cat e informatie – merita. Mai mult nu.

  • Cat timp dureaza o masa si ce cantitate se consuma

O masa trebuie sa dureze 2-3 minute. Ce ramane trebuie luat – inseamna ca fost administrat in exces. La ratia urmatoare se va modula cantitatea.

  • Daca nu ii administram o hrana corecta, cum poate fi afectat cainele cand va atinge maturitatea.

Cainele va putea fi obez din tinerete, segmentele osoase mai scurte – in special la nivelul membrelor anterioare. Excesul de fosfor (carne, cereale) poate duce la hiperparatiroidism, demineralizare osoasa si in consetinta curburi ireversibile.

  • Cantitatea incorecta de hrana poate favoriza aparitia unor boli

Excesele alimentare pot duce la pancreatita, enterite cornice, obezitate si chiar dermatopatii.

  • Cu ce sa NU hranim catelul

Se contraindica dulciurile, in o oarecare masura carnea si grasimea de porc.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și