Comportament

În vacanță, cu prietenul tău (I)

În fiecare an, în lunile de vară, planurile cu privire la vacanța și concediul mult așteptate devin o prioritate pentru majoritatea dintre noi. Vacanța înseamnă o evadare din rutină, dar trebuie să acceptăm ideea că nu ne putem permite să ne facem planuri fără a ne gândi ce facem cu câinele… Dacă nu avem posibiltatea să îl luăm cu noi, una dintre soluții ar fi să-l lăsăm în grija rudelor sau a prietenilor. Dar, dacă ne hotărâm să plecăm împreună cu el, trebuie să ținem cont de anumite detalii legate de transport, de cazare sau de locurile în care putem fi însoțiți de el.

Călătoria cu autoturismul
Sunt foarte mulți câini care nu suportă călătoria cu mașina. Poate că majoritatea au fost transportați de către stăpâni cu acest mijloc doar la cabinetul veterinar sau în alt loc în care nu s-au simțit bine. Așa că se tem că, odată urcați în mașină, vor fi duși într-un loc de care nu îi leagă amintiri plăcute. Dacă v-ați hotărât deci să plecați cu autoturismul în concediu, trebuie să vă asigurați că și companionul dumneavoastră este încântat de călătorie.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.

Pentru început, luați-l la plimbări de o oră-două prin oraș sau în afara acestuia și încercați să-l faceți să înțeleagă că un drum cu mașina îi poate aduce în final o recompensă. Poate așa îl veți determina să suporte câteva ore în mașină și va fi pregătit pentru plecarea în vacanță. Înainte de a pleca cu câinele la un drum mai lung, trebuie să îl supuneți unui control de specialitate. Ca măsură de precauție, îi puteți administra, la plecare, și un calmant, dar numai la indicația medicului veterinar. Oricum, nu uitați să trece ți pe listă și lucrurile lui personale: bolurile din care el obișnuiește să bea apă și să mănânce, sau perna pe care obișnuiește să doarmă.

Este important să știți faptul că un câine tuns suportă la fel de greu căldura ca și unul care nu a fost toaletat și că prin respirația sacadată, rapidă, el încearcă să depășească starea de disconfort cauzată de o temperatură mai ridicată. Trebuie să aveți grijă la curent, aer condiționat, ventilatoare, pentru că, încercând să creați în autoturism o temperatură mai scăzută, puteți constata, la întoarcere, că nu ați făcut un lucru tocmai bun și că prietenul dumneavostră canin suferă din cauza unei… viroze.

În altă ordine de idei, trebuie să țineți cont și de faptul că el se poate plictisi, și atunci este de preferat să-i oferiți o jucărie, pentru a-i crea senzația că timpul petrecut pe drum trece mai ușor… Atunci când staționați, nu îl lăsați singur în mașină, iar dacă faceți asta asigurați-vă că nu este vorba decât de câteva minute și că geamurile sunt deschise. Pe lângă teama de a rămâne singur într-un spațiu închis, câinele poate suferi și din cauza căldurii. Dacă observa ți că este agitat sau respiră sacadat, puneți-i comprese reci pe cap și pe gât și dați-i apă.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești  hrană pentru cai dar și hranitor porcihranitoare pasari curte sau adapatori vaci.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și