Cu trenul în Europa
Dacă ați optat pentru călătoria cu trenul, lucrurile sunt ceva mai simple. Dar numai către destinații ce nu depășesc granițele țării! Important este ca tovarășii dumneavoastră de drum să accepte prezența câinelui în compartiment. În situa ția în care aveți un câine de talie mare, vă recomandăm să îl lăsați totuși pe coridor, în cușca transportoare. Nu îl lăsați, indiferent de talie, liber și dacă știți că vă poate oferi surprize neplăcute… puneți-i botnița.
Societățile de căi ferate din Franța, Germania și Italia nu au impus reguli foarte stricte în ceea ce privește călătoria animalelor de companie, dar în Marea Britanie, Spania sau Norvegia, de exemplu, sunt trenuri în care accesul câinilor este interzis. În cele mai multe cazuri, câinii de talie mică pot călători gratis sau în schimbul unui bilet cu un preț modic. Pentru câinii de talie mare se achită însă jumătate din contravaloarea unui bilet. Câinii ghizi, ce însoțesc persoanele cu dizabilități, călătoresc totuși gratis.
P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru câini, cea mai larga varietate de acvarii mici, echipamente acvarii și plante pentru acvariu.
Dincolo de nori…
În cazul în care alegeți avionul ca mijloc de transport, trebuie să știți că există posibilitatea ca linia la care ați apelat să nu vă permită să călătoriți cu câinele în habitaclu. Cele mai multe companii au reguli stricte în această privință, așa că este important să accepta ți ideea că animalul dumneavoastră de companie va fi îmbarcat pentru același zbor, dar va călători într-un compartiment special. Pentru ca zborul să nu se transforme într-o experiență neplăcută pentru companionul dumneavostră, trebuie să vă asigurați că și cușca transportoare este suficient de spațioasă, astfel că el poate sta atât în picioare, cât și culcat.
De asemenea, mecanismul de închidere și de deschidere al cuștii trebuie să fie unul simplu astfel încât să nu le zădărniciți eforturile însoțitorilor de zbor în cazul în care câinelui i se face rău. OEn momentul în care faceți rezervările pentru bilete, asigurați-vă că ați cerut toate informațiile legate de călătoria pe care urmează să o întreprindeți. Linia aeriană pe care ați ales-o trebuie să vă ofere toate detaliile legate de zbor.
În general, aveți nevoie de carnetul de sănătate al câinelui, dar și de cușca transportoare, pentru că nu toate companiile vă pot pune la dispoziție așa ceva. Sunt anumite linii aeriene care cer și sedarea câinelui p e durata zborului, pentru a se asigura că nu vor apărea incidente neplăcute.
Vă recomandăm să pregătiți din timp această călătorie, să alegeți zborurile directe și să evitați zilele aglomerate, în special week-end-urile. Dacă destinația nu vă permite o linie directă, la schimbarea avionului interesați-vă dacă a fost transferat și companionul dumneavoastră. În cazul în care aveți un câine de talie foarte mică, este posibil să vi se permită să-l țineți lângă dumneavoastră, tot într-o cușcă, dar pe măsura lui, și cu condiția să nu-i deranjați pe ceilalți pasageri.
Și nu uitați că există țări care, odată ajunși la destinație, vă pot impune să țineți câinele în carantină. De exemplu, Australia are reguli foarte stricte în această privință, ca să nu mai vorbim despre Marea Britanie, unde vi se poate cere să țineți câinele izolat chiar șase luni.
P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii complete, plante pentru acvariu sau hrană pentru pești.