Comportament

Joacă-te cu câinele tău (I)

Joaca este o activitate deosebit de plăcută şi de importantă pentru câinele tău. Ea îi dezvoltă simţul echilibrului, afectivitatea, îl ajută să se menţină proaspăt şi mereu tânăr din punct de vedere fizic şi psihic. A te juca zilnic cu câinele tău este o adevărată plăcere. Această activitate plăcută atât pentru tine cât şi pentru el îl învaţă să te respecte, să-şi învingă temerile şi, nu în ultimul rând, să fie receptiv la lucrurile noi.

În afara rolului evident de divertisment, joaca îi aduce prietenului tău o mai bună înţelegere a rolului său în ierarhia familială. Deci putem spune că acesta contribuie într-un mod plăcut la o bună educaţie.

Jocul este o activitate practicată de toate mamiferele sănătoase. Există variații în funcție de vârstă și de nivelul evoluției speciei respective. Există totuși un punct comun la jocurile diferitelor specii, activitatea sa ludică constând în stimularea luptei, scopul final fiind obținerea controlului asupra partenerului de joacă.

Dacă proprietarul este o persoană ocupată sau care nu acordă o prea mare importanţă acestei activităţi, va avea cu siguranţă un câine cu tulburări comportamentale.
Din fericire, joaca cu câinele nu necesită prea mult material “didactic”. Pentru a simula o urmărire sau o luptă este nevoie doar de mai mult spaţiu.

Joaca – o activitate utilă
Încă de la vârsta de 4 săptămâni, puiul începe să se deplaseze singur şi să se joace cu fraţii, surorile şi cu mama lui.
Într-adevăr, muşcând în joacă pe ceilalţi membri ai familiei, puiul învaţă cum trebuie să-şi stăpânească presiunea maxilarelor şi totodată descoperă că se poate juca şi fără să fie agresiv.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești  hrană pentru cai dar și hranitor porcihranitoare pasari curte sau adapatori vaci.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și