Comportament

Joacă-te cu câinele tău (II)


Joaca – o activitate necesară

Jocurile sunt indispensabile echilibrului câinelui tău şi deci al sănătăţii sale. Un câine care nu are ocazia să se joace se plictiseşte, suferă de singurătate şi are deseori un comportament distructiv. Un câine care refuză să se joace poate fi bolnav sau poate avea tulburări de comportament în relaţia cu stăpânul.

Când trebuie să te joci cu câinele ?
Poţi să te joci cu câinele atunci când acesta are dispoziţia necesară pentru această activitate. Şi să fii sigur că are metode proprii prin care să te facă să înţelegi că doreşte acest lucru. Nu te juca cu un câine operat sau cu o căţea aflată în perioada de gestaţie. De asemenea, evită să te joci cu el imediat după ce a mâncat pentru a evita riscul producerii unor tulburări digestive.

Joaca – un pas spre echilibru
Câinele are nevoie zilnic de activitate:
-locomotorie: plimbări, sărituri, înot, agility, alergare;
-vocală: lătrat;
-masticatorie: mese regulate, să roadă oase.
-intelectuale: diferite jocuri şi căutări de obiecte.

Dacă una dintre activităţile de mai sus este diminuată, trebuie dezvoltată alta pentru a se păstra un echilibru. Dacă un câine nu are activitate, va inventa cu siguranţă una prin care să se poată menţine în formă. Aşa că, să nu te miri dacă latră aiurea sau îţi va roade diferite obiecte din casă.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru câini, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și