Sfaturi Practice

Năpârlirea, un fenomen normal şi periodic (I)

Dacă ești proprietarul unui câine, cu siguranță, acesta ocupă un loc deosebit de important în viața și în familia ta. El participă activ la bucuriile familiale, de aceea, o igienă corespunz\toare îl va menține într-o stare de sănătate bună și îi va oferi o viață lungă și fără probleme, iar tu vei fi un stăpân fericit.

Mulţi dintre proprietarii de câini se plâng că animalul lor pierde mult păr, însă, în cea mai mare parte a cazurilor, năpârlirea este un fenomen normal. Năpârlirea este un proces periodic de înnoire a blănii câinilor, determinat de factori endocrini. Ea este mai accentuată în perioadele de trecere de la un anotimp la altul.

Astfel, primăvara câinele dă jos “hainele groase de iarnă”, pentru ca toamna să le îmbrace din nou.
Procesul de schimbare al părului nu este unul permanent, ci mai degrabă unul ciclic.

Fiecare etapă presupune o fază de creştere, una de tranziţie şi una de stagnare. Etapele sunt influenţate de mai mulţi factori. Printre cei mai importanţi se numără: alimentaţia, hormonii, starea de sănătate a animalului, cantitatea de lumină şi schimbările de temperatură ale mediului înconjurător.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și