Sfaturi Practice

Năpârlirea, un fenomen normal şi periodic (II)

Dacă observi că animalul tău pierde o cantitate anormală de păr, adresează-te urgent medicului veterinar. Acesta îi va face câinelui un examen complet. În cazul în care nu este depistată nicio problemă de sănătate, pot fi aplicate alte metode de minimizare a fenomenului de năpârlire.

Alimentaţia şi igiena -factori importanţi
Alimentaţia are un efect deosebit de important asupra sănătăţii animalului şi a părului acestuia. Dacă vrei să ai un animal sănătos, trebuie să-i asiguri întotdeauna o alimentaţie echilibrată.

În cazul în care năpârlirea se datorează unei carenţe de acid gras, trebuie să i se administreze suplimente alimentare care au în compoziţia lor acid gras omega. De asemenea, periatul zilnic este benefic pentru blană şi permite stăpânilor să strângă părul direct de pe câine, înainte să cadă prin casă.

Frecvenţa băilor şi tipul de şampon au de asemenea influenţă asupra căderii părului. Şamponul destinat consumului uman poate cauza o pierdere excesivă a părului şi, de asemenea, irită pielea animalului. Băile prea dese pot să usuce firul de păr şi să ducă la o năpârlire pronunţată.

Învelişul păros al câinelui este format din trei feluri de păr:
– păr protector lung, situat pe părţile expuse ale corpului, pe gât, spinare şi pe părţile laterale;
– pe păr semilung, mai scurt şi mai subţire decât primul;
– puful sau subpărul, care este fin, scurt şi des.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru câini, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și