Rase

O rasă sub lupă: Boxer (I)

“Boxerul este combinația perfectă dintre putere și afecțiune. Din această fuziune a luat naștere caracterul unic al acestui câine. Structura superbă și echilibrul său psihic l-au transformat într-un câine iubit de toată lumea. Întotdeauna vigilent, gata să-și protejeze stăpânul în orice situație, fără să se teamă de forța adversarului, susținut îndeaproape de simțul datoriei, Boxerul este un atlet desăvârșit și un animal de companie prietenos.” (crescătorul italian Mario Confalonieri, 1947)

Scurt istoric al rasei
Cunoscut, iubit și apreciat în toate lumea, Boxerul este un companion devotat, întotdeauna vesel și foarte atașat de familie. Descendent direct al molossilor folosiți în lupte de către legionarii romani, Boxerul îl are drept părinte “modern” pe Bullenbeisser (în limba germană, “cel care mușcă tauri”), un câine utilizat în numeroase zone ale Germaniei la vânătoarea de animale sălbatice (urși, mistreți).

Bullenbeisser era un câine recunoscut pentru agresivitatea sa, răspândit chiar și în Olanda nu doar pentru vânătoare ci și pentru paza turmelor de bovine.

Un alt strămoș al Boxerului este Dogul de Brabant, admirat în special pentru rapiditate și agilitate. Acesta putea fi întâlnit în Germania și Olanda, fiind folosit la vânătoarea de mistreți, cerbi și urși.

În jurul anului 1870, un grup de chinologi din Monaco, Baviera, au încercat să-și creeze câinele ideal, prin încrucișarea dintre Bullenbeisser (astăzi dispărut) și Bulldog englez, dând naștere primului tip de Boxer. În 1895, cu ocazia unei expoziții organizată în Monaco de clubul Saint Bernard, au fost prezentate patru exemplare ale acestei noi rase.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și