Rase

O rasă sub lupă: Boxer (II)

Un prieten fidel și un jucăuș pe cinste
Cam așa poate fi caracterizat, în câteva cuvinte, un Boxer. Acest câine pare a nu se maturiza niciodată, rămânând un jovial până la adânci bătrâneți. De o afecțiune ieșită din comun față de familia lui, uneori devine chiar puțin obositor și incomod din cauza veseliei debordante de care dă dovadă. Deja imaginea aceea a unui câine de luptă, cu o mușcătură puternică și periculoasă, nu mai este valabilă, asta datorându-se în principal crescătorilor.

Boxerul este un câine foarte ușor de dresat, chiar și de către stăpânii lipsiți de experiență, dar asta presupune diplomație și consecvență. Așa că, dacă la final câinele capătă un comportament necivilizat și agresiv, asta e din cauză că proprietarul și-a dat (în mod conștient) silința ca temperamentul câinelui să ia o asemenea întorsătură. Boxerul nu este un animal agresiv, dar în schimb este un câine de pază foarte vigilent și curajos.

Pe cât este de bun și de copilăros cu familia, pe atât este de neîncrezător față de străini. Din fericire, are foarte multă încredere și respect față de stăpânul său, așa că, odată ce o persoană este acceptată în casă de acesta și Boxerul va dori să-și facă noi prieteni și se va bucura de prezența musafirilor.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și