Rase

O rasă sub lupă: Boxer (III)

Standard FCI nr.144
Deutscher Boxer
fifiara de origine: Germania
Data publicării stan-dardului de origine în vigoare: 30.X.1967
Clasificare FCI: grupa a II-a: Pinscheri și Schnauzeri, molosoizi și Ciobănești elvețieni; secțiunea 2: câini de tip molosoid, necesită probă de lucru.
Aspect general: câine de talie medie, viguros, compact, cu osatură puternică; are o alură vioaie; nu trebuie să fie nici greoi dar nici cu o structură prea delicată.

Proporții importante:
a)lungimea corpului / înălțimea la greabăn: linia orizontală a spatelui este perpendiculară pe linia verticală trecând la nivelul umărului iar cealaltă linie verticală trece la nivelul crupei definind astfel un pătrat perfect.
b) Adâncimea cutiei toracice/înălțimea la greabăn: toracele este adânc, până la coate; lățimea pieptului reprezintă 1/2 din înălțimea la greabăn.
c) Lungimea punții nazale /lungimea capului: lungimea punții nazale în raport cu craniul trebuie să fie 1:2 (măsurată de la vârful nasului până la colțul interior al ochiului sau, respectiv, de la colțul interior al ochiului la occiput).

Comportament/Temperament:
Boxerul trebuie să fie neînfricat, încrezător în propriile capacități, calm și echilibrat;
– temperamentul este un aspect de maximă importanță și necesită o atenție maximă din partea crescătorului;
– devotamentul și loialitatea față de stăpân și de întreaga familie, vigilența și curajul reprezintă calități definitorii ale rasei;
– cu toate că este deosebit de jucăuș, în situații limită este neînfricat; este ușor de educat;
– nu este un câine pretențios; este apreciat atât pentru calitățile sale de companion desăvârșit cât pentru faptul că este un bun câine de pază și de lucru;
– caracterul său este demn de încredere.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru câini, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și