Sanatate

Protejează-l de “Dirofilaria immitis”! (II)

Al doilea stadiu de boală evoluează cu lipsa poftei de mâncare, abatere, plăgi pe cap, edeme ale membrelor, otite, cheratite, tuse.
În faza finală de boală, după câteva luni, apar şi tulburările cardiace, respiraţie greoaie, slăbire exagerată, sincopă, animalul oboseşte la cele mai mici eforturi, congestie pulmonară.

Aceste fenomene cardio-vasculare sunt cauzate de inflamaţia cordului drept (produsă de viermi), ajungându-se până la hipertrofia părţii drepte a cordului, decompensare cardiacă, edeme şi ascită (acumulare de lichid în abdomen).

Cum este diagnosticată boala?
Diagnosticul se stabileşte foarte greu, întrucât boala poate fi confundată cu demodecia, râia sau eczemele. Diagnosticul cert se pune prin examinarea microscopică directă a unui frotiu de sânge recoltat între orele 18-22, unde se observă prezenţa larvelor (microfilariilor) vii.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești mancare pentru pisici sterilizate, dar și acvarii completeplante pentru acvariu sau hrană pentru pești.

Totuşi, acest examen parazitologic se poate completa cu efectuarea de radiografii toracice (la care se pot observa unele modificări ale cordului şi pulmonilor), examen biochimic sangvin pentru aprecierea stării generale a animalului.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și