Rase

Setterul Englez – abilitatea vânătorului britanic (I)

Setterul Englez ocupă locul întâi în rândul câinilor de aret britanici datorită folosirii lui pe toate terenurile și la orice fel de vânat dar pentru firea lui blândă și afectuasă a devenit și câine de companie.

Numele de Setter derivă din verbul englez “to set”, a cădea în aret, care a stabilit funcția sa: într-adevăr, înainte de a se imobilza în aret el se așează ori se culcă atingând solul. în 1576 doctorul Caius descrie în lucrarea sa, “Tratatul raselor canine”, un câine cu această însușire.

Pasionat de vânătoare, Setterul Englez, are o chetă amplă și naturală. Prin alura sa se diferențiază de celelalte varietăți de Setter. Galopul său este razant și suplu. În timpul vânătorii, capul este purtat în prelungirea liniei spatelui. Când simte vânatul, tot corpul se așază foarte aproape de sol. Numai capul rămâne sus, deasupra vegetației.

Tensiunea corpului este extremă, ca la o felină. Inteligent și sensibil poate fi ușor de dresat, dar rămâne un vânător sportiv și prietenul tuturor din casă. Extrem de polivalent, Setterul Englez știe să-și adapteze cheta la terenul care i se oferă și la dificultățile pe care le întâlnește.

De pildă, are rezultate bune atât la șes cu ocazia concursurilor de muncă (Field Trial de Printemps), cât și la cheta de vânătoare ori la marea chetă, concursuri de toamnă la vânatul împușcat.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și