Rase

Setterul Englez – abilitatea vânătorului britanic (IV)

Culoarea blănii unui câine este controlată de o serie de gene, care sunt esenţiale la toate rasele. Numărul exact de gene la câini nu este sigur: gene noi sunt încă găsite din când în când, dar există cu siguranţă zece, care sunt cunoscute prin a fi importante în cel puţin câteva rase.

Gena cea mai importantă este cea pentru pigment negru şi portocaliu. Celelalte gene controlează cealaltă formă de alb, tricolor (opusul unei singure culori), culoarea ficatului respectiv.
Setterii Englezi alb-portocaliu nu produc pigmenţi negrii şi astfel nu pot să expună fenomenul tricolor. Puii tricolori pot fi produşi numai atunci când cel puţin un părinte nu este alb-portocaliu.

Mâncăcioși înnăscuți
Natura lor atletică face din ei nişte mari mâncăcioşi iar o scădere importantă a apetitului înseamnă că au probleme de sănătate. Într-adevăr Setterul Englez este un câine lacom şi gurmand. Câinii sunt animale carnivore, dar după un proces de adaptare a conduitei lor, consumă şi produse care nu sunt de origine animală.

Ei au în tot cazul nevoie de un regim foarte concentrat, având o valoare nutritivă ridicată, dar variabilă în funcţie de rasă, de vârstă, de starea fiziologică (creştere, întreţinere, reproducere, lactaţie), de climat şi de muncă.

Pentru a obţine rezultate mai bune, Setterii trebuie hrăniţi astfel încât să se respecte cantităţile adecvate şi principiile nutritive: proteine, glucide şi lipide, cât şi vitamine şi săruri minerale.

Regimul trebuie să fie bine echilibrat. O alimentaţie optimă este indispensabilă pentru a menţine câinele sănătos, nici prea gras, nici prea slab, cu un păr frumos. Tocmai de aceea au nevoie de alimente diferite faţă de cele ale omului.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi găsești, pe lângă hrană pentru câini, cea mai larga varietate de acvarii miciechipamente acvarii și plante pentru acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și