Comportament

Sistemele inteligente de restricţionare a accesului

Sistemele inteligente de restricţionare a accesului sunt compuse dintr-un fir ce delimitează perimetrul dorit şi o zgardă cu receiver. Practic, firul se îngroapă sau se aşează pe sol în zonele în care doriţi să nu aibe acces căţelul. Se poate urmări orice contur, se pot crea zone în interiorul altor zone, pe o suprafaţă ce poate depăşi 1 hectar. Când căţelul se apropie de fir, la o distanţă setată de dumneavoastră, primeşte un semnal sonor. În cazul în care continuă, urmează o “ciupitură” dată de un stimul electric. Fără a intra prea mult în detalii, cam despre asta e vorba. S-a dovedit că aceste sisteme sunt foarte folositoare în cazul câinilor cu tendinţe de evadare sau a celor care distrug plantele de gradină.

Consider ca este o soluţie eficientă şi practică, alternativa fiind închiderea căţelului într-un padoc, care nu se poate compara ca spaţiu cu toată curtea, chiar şi protejată de un astfel de sistem.
Sistemele de delimitare (îngrădire electronică) oferă soluţii sigure, eficiente şi umane pentru cazurile în care instalarea unui gard nu este posibilă. Toate modelele folosesc tonuri de avertizare înaintea stimulării şi sunt protejate la descărcările electrice din atmosferă.

De asemenea, sunt foarte utile în cazul porţilor acţionate prin telecomandă, eliminând pericolul ieşirii câinilor afară când intrăm cu maşina în curte.

Zonele de restricţionare sunt compuse dintr-o cutiuţă, cam de mărimea uneia de cremă de ghete şi o zgardă cu receiver. Cutia emite un semnal radio într-o arie restrânsă, a cărei dimensiune poate fi setată. Când căţelul, purtând zgarda, intră în această zonă, primeşte un semnal sonor şi dacă nu se îndepărtează, un stimul electric. În foarte scurt timp, câinele va învăţa să evite locul respectiv, chiar şi atunci când stapânul nu este prin preajmă.

Zona poate fi plasată practic oriunde, oferind astfel o gamă extinsă de opţiuni pentru utilizarea sa. Pot fi rezolvate probleme precum căutarea în coşul de gunoi, furatul de pe masă, deranjatul bebeluşului, distrugerea diverselor plante sau a mobilei, suitul în pat etc. Partea excelentă a acestui produs este corecţia şi în absenţa proprietarului.

Personal consider integrarea produselor electronice în programe complete de dresaj sau folosirea lor pentru rezolvarea problemelor de comportament o alternativă sigură, umană şi eficientă la metodele tradiţionale.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și