Rase

TECKELII (VI)

Membre anterioare: puternic musculari- zate, bine angulate; văzute din faţă, sunt uscate, drepte, cu osatură bună; labele sunt orientate spre înainte.
Umăr: musculatură bine reliefată, omo- plat lung, oblic şi bine lipit de torace
Braţ: de aceeaşi lungime ca omoplatul, cu care trebuie să formeze un unghi aproape drept; osatură puternică şi muşchi bine dezvoltaţi. Braţul este lipit de coaste, dar având o mişcare liberă.

Coate: nu trebuie să fie nici orientate către interior dar nici către exterior.
Antebraţ: scurt, dar suficient de lung pentru ca distanţa de la stern la sol să fie 1/3 din înălţimea la greabăn.
Carpiene: un pic mai apropiate între ele decât articulaţiile umerilor.
Metacarp: văzut din profil, nu trebuie să fie nici perfect drept, dar nici clar înclinat spre înainte.

Labe anterioare: degete strânse, bine arcuite, cuzineţi solizi, rezistenţi şi elastici. Unghii scurte şi puternice. Al cincilea deget nu are nicio utilitate, dar nu trebuie înlăturat.
Membre posterioare: foarte musculoase, bine proporţionate cu trenul anterior; sunt paralele, nici strânse, nici depărtate. Genunchii şi jareţii puternic angulaţi.
Coapse: de lungime bună, cu muscula- tură puternică.
Genunchi: largi şi solizi, cu angulaţie pronunţată.

Gambă: scurtă, bine muscularizată, formând un unghi aproape drept cu coapsa.
Jareţi: solizi, uscaţi, elastici.
Metatars: relativ lung, uşor înclinat către faţă, destul de mobil în raport cu gamba.
Labe posterioare: degete strânse, bine arcuite, sprijinite cu totul pe cuzineţii solizi.

P: www.proferma.ro produse profesionale pentru fermieri! La noi găsești  hrană pentru cai dar și hranitor porcihranitoare pasari curte sau adapatori vaci.

Mişcare/Aluri: aluri lejere, energice, bine întinse; mişcarea anterioarelor cu bună amplitudine, aproape de sol; impuls puternic, furnizat de posterioare, impuls care, transmiţându-se prin intermediul liniei superioare, îi imprimă acesteia o uşoară mişcare elastică. Coada este purtată puţin în jos, prelungind armonios linia superioară. În mişcare, membrele se deplasează înspre faţă, în planuri paralele.
Piele: bine întinsă pe corp.

Robă/Culoare
Teckel cu păr scurt
Păr: scurt, cu fir drept, tare, abundent, bine culcat pe corp, strălucitor, prezintă subpăr; nicio porţiune a corpului nu este lipsită de păr; pe coadă, părul este fin, acoperind coada complet, dar fără să fie prea abundent; se admit fire mai lungi şi zburlite pe faţa interioară a cozii.

Culoare:
Teckel unicolor: roşu, galben-roşcat; toate aceste culori sunt sau nu înspicate cu negru; totuşi, este preferată culoarea pură, iar roşul este mai apreciat decât galbenul roşcat sau galbenul; exemplarele puternic înspicate cu negru, fac parte şi ele din această categorie; prezenţa albului nu este de dorit, dar nu constituie defect eliminatoriu, atâta timp cât se reduce la mici pete izolate; trufa şi unghiile sunt negre, cele brun-roşcate fiind doar tolerate (nu sunt de dorit).

Teckel bicolor: fond negru închis sau maro, cu marcaje de foc brun-roşcate sau galbene, poziţionate deasupra ochilor, pe lateralele botului, pe buza inferioară, pe marginea internă a urechilor, pe piept, pe faţa internă şi pe cea posterioară a membrelor, pe labe şi în jurul anusului, de unde se prelungesc până la 1⁄2 sau 1/3 din faţa interioară a cozii; trufa şi unghiile sunt negre la câinii negri, maro la câinii maro; albul nu este de dorit dar nu constituie defect eliminatoriu, atâta timp cât se reduce la mici pete izolate; marcajele se foc prea întinse nu subnt dorite.

Teckel arlechin sau tigrat: culoarea de fond a robei este, întotdeauna, cea mai închisă (negru, roşcat sau gri); se preferă petele gri, precum şi cele bej, deformă neregulată; petele mari, extinse, nu sunt dorite; nici culoarea închisă, nici cea deschisă nu trebuie să predomine; Teckelul tigrat are colorit roşcat sau galben cu dungi în nuanţe mai închise; trufa şi unghiile au aceeaşi culoare ca la unicolori sau la bicolori.

P: www.petmagazin.ro cel mai bun petshop online! La noi gasesti, pe langa hrana caini super premium, cea mai larga varietate de mancare uscata pisiciincalzitor apa acvariu și pompa recirculare acvariu.

Articolul Anterior Următorul Articol

S-ar putea să-ți placă și